Drugs Informatie

Drugs Verslaving

Dagelijks Gebruiken kinderen en ouderen drugs Maar wat zijn nou de bijwerkingen van welk soort drugs?

 

Amfetamine of speed

Amfetamine is een oppeppend middel in poedervorm of pil. De concentratie wordt sterker en slaap en moeheid worden er mee onderdrukt. De risico’s van het gebruik van amfetamine of speed kunnen zijn: angst, achterdocht, wanen, agressie, zelfoverschatting, jeuk (gevoel van beestjes onder de huid), afname eetlust en uitputting, tandenkrassen en stram gevoel in de kaak (kaakklem), hartkloppingen en oververhitting.

Cocaïne

Cocaïne is een wit, kristalachtig poeder. De zogenaamde basecoke is een wit of geel brokje. Cocaïne is een oppeppende drug. Het geeft een zelfverzekerd, opgewekt en energiek gevoel. Je voelt je minder vermoeid en hebt minder eetlust. De risico’s van het gebruik van cocaïne zijn hartkloppingen, verwardheid, depressie en achterdocht. Bij vaak gebruiken: gewichtsverlies, angst, agressie, uitputting. Bij snuiven van cocaïne: ontsteking neusslijmvlies,  bloedneus, chronische verkoudheid.

GHB

GHB is een kleur- en geurloze vloeistof met zoutige smaak. Het werkt verdovend, ontspannend, ontremmend, seksueel stimulerend. De risico’s van het gebruik van GHB zijn black-out (tijdelijk geheugenverlies), ademstilstand, misselijkheid en duizeligheid. Bij te hoge dosering: bewusteloosheid.
Mensen die verslaafd zijn aan GHB behandelen wij niet zelf maar sturen we door naar bijvoorbeeld Novadic Kentron.

Cannabis: hasj en wiet

Cannabis is de verzamelnaam van hasj en wiet. Hasj is een bruine, kleverige plak (of reepje).Wiet is bruin/groen gedroogd plantmateriaal.Cannabis werkt op de waarneming. Het geeft een ontspannende werking en versterkt gevoelens (zowel het negatieve als positieve gevoel). De risico’s van het gebruik van cannabis zijn vermindering concentratie- en reactievermogen, schade aan luchtwegen (onder andere door hoog teergehalte), negatieve, psychische gevolgen voor mensen die daarvoor gevoelig zijn (psychose), kans op overdosering bij eten van bijvoorbeeld spacecake. Bij hoge dosering: hallucinaties, angst, paniek (flippen).

Heroïne

Heroïne is een bruin of wit poeder of geelbruine brokjes. Heroïne werkt verdovend en pijnstillend. Angst en negatieve gevoelens worden minder gevoeld. Met name bij spuiten geeft het een snel en sterk gevoel van geluk (flash). De risico’s van het gebruik van heroïne zijn psychische gevoelloosheid, depressie, verstopping en impotentie, ondervoeding en verwaarlozing, infecties zoals hepatitis en HIV of aids.

LSD

LSD is verkrijgbaar als een papieren zegeltje met een logo waarop vloeibare LSD is gedruppeld. Dit heet een papertrip. Het kan ook een klein pilletje zijn: de microdot of micatip. LSD is een tripmiddel en werkt op de waarneming. Het versterkt bestaande gevoelens, geeft visuele hallucinaties. Het geeft een verandering in beleving van tijd en ruimte. De risico’s van het gebruik van LSD zijn: angst, flashbacks, paniek bij te sterke trip (flippen), psychose als je daar gevoelig voor bent.

Methadon

Methadon is een synthetische vervanging van heroïne en is verkrijgbaar in vloeibare vorm of een pil.Het is een verdovend en pijnstillend middel. Je voelt je ontspannen. Het verschil met heroïne is dat je geen flash ervaart bij methadon. De risico’s van het gebruik van methadon zijn depressie, jeuk, zweten, verstopping, emotionele vervlakking.

Paddo’s en truffels

Paddo’s zijn verse of gedroogde paddenstoelen. Truffels zijn knolletjes. Beide werken op de waarneming. Er is een verandering in de ervaring van tijd en ruimte. Soms mensen bij gebruik dingen zien die er niet zijn. De risico’s van het gebruik van paddo’s en truffels zijn paniek (flippen), angst en verwarring (bad trip). Er kan een psychose ontstaan als u daar gevoelig voor bent.

XTC

XTC komt in pilvorm en in veel verschillende kleuren en vormen voor op de markt. Een logo erop wil nog niet zeggen dat het om XTC gaat. XTC kan ook een kristalachtig poeder zijn. Varianten van XTC zijn MDEA en MDA. XTC werkt op de waarneming. Het versterkt het gevoel van intimiteit met anderen. Het geeft een zorgeloos en ontspannen gevoel. XTC heeft ook een oppeppend effect.MDA werkt meer op de waarneming en MDEA werkt meer oppeppend. De risico’s van het gebruik van XTC zijn uitdroging en oververhitting, uitputting, depressiviteit, aantasting van geheugen en concentratie.